VIGTIG VIDEN

Hvad er KLUB10?

KLUB10 udbyder frivilligt arbejde på Roskilde Festival som servicevagt, til gengæld for en billet til festivalen. Den profit som KLUB10 genererer går ubeskåret til velgørende formål, som f.eks. at fremme lokalsporten på Sjælland og Lolland Falster. Vi har bl.a. uddelt penge til BROEN, ungdomsarbejdet i lokale fodboldklubber og arrangeret oktoberfester, ligesom at flere foreninger har modtaget støtte til aktiviteter i forbindelse med coronanedlukningen.

 

Hvordan kan jeg tilmelde mig som ’Roskilde Frivillig’?

Ved at følge linket her og taste de forespurgte oplysninger. Du skal blot være fyldt 18 år når festivalen starter!

 

Hvad skal jeg arbejde med?

Som servicevagt skal du hjælpe festivalgæsterne med at undgå at skabe brandfarer, sørge for at brandvejene er frie for det værste skrald og telte samt svare på spørgsmål fra festivalens gæster. Afhængigt af dagen går der et varierende antal frivillige pr. vagt, hvor der vil være en overordnet vagtleder, der koordinerer crewet på vagten. I vil altid gå minimum to frivillige sammen.

 

Hvor meget skal jeg arbejde?

32 timer, fordelt på 4 vagter á 8 timer.

 

Kan jeg gå sammen med mine venner?

Vi gør, hvad vi kan for at du kommer til at arbejde med dine venner. På vagten går man sammen to-og-to. Hvis I skriver det samme gruppenavn når i tilmelder jer, får I vagter samtidig.

 

TIL DE TØRSTIGE – Tilbud til store grupper

Har I en gruppe på 6 personer, eller mere. Tilbyder vi jer et lille opstarts kit til de første festlige aftener.

Alle grupper på 6 personer eller mere får en halv ramme øl pr. person. Er jeres gruppe på 10 mand eller mere, tilbyder vi yderligere 2 flasker shots.

 

Får vi mad på vagten?

Ja, vi stiller mad til rådighed for vores frivillige på vagten.

 

Hvad betyder det at være vagtleder?

Jobbet som vagtleder består i at lede og fordele opgaver for KLUB10s frivillige i løbet af vagten, samt forsøge at holde overblikket. Vagtlederen er ligeledes den kontaktperson, der vil blive rettet henvendelse til fra Festivalen under vagten. Vagtlederen har hele tiden mulighed for at kontakte en leder fra Festivalen, ved tvivlsspørgsmål. Du kan markere i registreringen af du ønsker at komme i betragtning som vagtleder.

 

Hvor foregår arbejdet?

I et campingområde i West, formentlig E, som vi tidligere har haft og som de seneste år har været ’Clean Out Loud’ område. Dette betyder at gæsterne selv rydder betragteligt op i deres egen lejr. Dog er der stadig fest som i de andre campingområder.

 

Hvordan bliver jeg klædt på til at være frivillig?

Du skal gennemgå en e-learning hjemmefra. Du modtager et link inden festivalen, og kurset er obligatorisk. Derudover følger du selvfølgelig med på vores Facebook side KLUB10 (kom gratis på Roskilde Festival – arbejde), hvor du let kan komme i direkte kontakt med koordinatorerne fra KLUB10. Bemærk du skal være 18år for at være frivillig for Klub10.

 

Hvor meget skal jeg betale i depositum?

2.000 DKK. Depositum SKAL være indbetalt inden festivalen. Man har 2 uger fra tilmelding.
Konto nr. til betaling: Reg: 5027, Konto: 0001311529

 

Hvorfor skal jeg betale depositum?

KLUB10 har lovet Roskilde Festival at være med til at sikre endnu en god festival. Det glæder vi os til, og derfor har vi brug for dig som KLUB10 Roskilde Frivillig. Når du har betalt dit depositum, ved vi, at vi kan regne med dig. Du får selvfølgelig hele dit depositum tilbage efter festivalen, når du har gennemført dine fire vagter.

Da opgaven som servicevagt har et sikkerhedsaspekt, er det vigtig vi stiller med det lovede antal frivillige. Derfor giver Roskilde festivalen de ansvarlige foreninger bøder hvis ikke der stilles med det lovede antal vagter, og det er derfor folk skal betale depositum.

 

Hvornår får jeg depositum refunderet?

Hurtigst muligt, ca. en uge efter festivalen.

 

Må man være fuld på vagten?

Nej, du må hverken være påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer. Du må heller ikke indtage disse under vagten. Sker dette mister du dit armbånd og depositum. Hvis du kommer ned i KLUB10 lejren efter endt vagt, er der dog rig mulighed for at nyde en iskold dåseøl frisk fra køleskabet.

 

“Hvad hvis man bliver syg?”

Ulykken kan selvfølgelig være ude og alle kan blive syge. Såfremt dette er tilfældet skal du blot fremvise en underskrevet lægeerklæring, og du vil få dit depositum refunderet. Lægeerklæringen kan du få ved at henvende dig hos Festivalens samaritter. Møder du ikke op på vagten og kan du ikke fremvise lægeerklæring vil du ikke få refunderet dit depositum.

 

Behøver jeg have vagter i musikdagene?

 Ja, du skal forvente at få to vagter i musikdagene. Der kan dog komme tilfælde hvor du får tre vagter, hvis du er på festivalen i så kort tid, at andet ikke er muligt, eller hvis du tilmelder dig i de sidste dage op til festivalen. Når vagtplanen er sendt ud, er det dit eget ansvar evt. at bytte vagter. Hvilket du kan gøre på en facebook gruppe oprettet til formålet.

 

Min ven skulle kun arbejde 24 timer for en anden forening, hvorfor skal jeg arbejde mere?

Som servicevagt er vagterne fordelt udover hele festivalperioden (inkl. Warm-up), dem der kun arbejder 24 timer, ligger alle timer i de fire musikdage. Vores udgangspunkt er, at du har to vagter i musikperioden og to vagter udenfor (der kan dog være særlige tilfælde hvor dette ikke kan lade sig gøre).

 

Er det rigtigt der er gratis morgenmad hver morgen i Klub 10 lejren?

 Yes! Alt hvad hjertet kan begære at byens bedste, toast, rugbrød, cornflakes og havregryn.

 

Er det rigtigt der er gratis og varme bade og toilet faciliteter?

Yes (for det meste er badene varme)!

 

Giver I en øl?

Hvis du kommer ned i lejren med godt humør er det slet ikke utænkeligt.